Národní kola

DNES: Druhé semifinále MGP 2020 v Norsku

Během něhož poznáme dalšího finalistu.

Norsko letos slaví 60. účast na Eurovizi, a tak se televize NRK rozhodla uspořádat velkolepý ročník Melodi Grand Prix, které se bude skládat ze šesti napínavých přenosů. V každém z pěti seminále se představí 4 semifinalisté, kteří budou bojovat o jedno jediné finálové místo. Zároveň se vždy v každém z pěti večerů představí jedna píseň, kterou NRK nominovalo rovnou do finále. To tak bude obsahovat desítku počinů, ze kterých pouze diváci vyberou reprezentanta Norska na Eurovizi v Rotterdamu.

Stejně jako minulý týden, i tentokrát se představí celkem čtyři semifinalisté, tentokrát však zástupce východního Norska. Ti si nejprve vylosují duely a následně vystoupí se svou písní. Poté porota a televizní diváci vyberou nejlepší dvojici a z té pak opět kombinace diváků a poroty rozhodne o vítězi, který se připojí k již kvalifikované pětici finalistů. O výsledcích budete moci stejně jako před týdnem rozhodnout i vy. Hlasování totiž bude probíhat skrze oficiální stránky a ten, kdo si na nich vytvoří účet, bude moci v každé etapě (duelu) odevzdat svůj hlas.

A kdo že bude dnes večer bojovat o finálové místo?

Podíváme-li se na favorita tohoto semifinále, musíme zmínit dva koně. Dle fanoušků a bookmakerů se o finálové místo „porve“ JÆGER společně s Reinem Alexanderem. Ačkoliv bychom mohli favorizovat spíše první jmenovanou, opět rozhodne především živé vystoupení. I dnes bude představen další automatický finalista. Tím je tentokrát píseň Out of Air, kterou zazpívají bratři Didrik a Emil Solli-Tangenovi.

Koho si přejete vidět opět ve finále 15. února?

Přímý přenos startuje v 19:50 SEČ a živě jej budete moci sledovat na oficiálních stránkách NRK.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..