JESCNovinky

Aktuální podrobnosti ohledně JESC 2019

Již za necelé dva měsíce zavítají do polských Gliwic reprezentanti z 19 zemí, kteří se pokusí pro svoji zemi vyhrát letošní ročník dětské Eurovize.

Po loňském vítězství mladé polské zpěvačky Roksany Węgiel s písní Anyone I Want To Be se dětská Eurovize přesouvá do slezských Gliwic (česky Hlivice). Toto město disponuje Gliwice Arénou, která je s kapacitou více jak 17 000 diváků největší v celém Slezsku. Pro letošek byl organizátory soutěže zvolen slogan Share The Joy. Logo letošního ročníku obsahuje pestrobarevného létajícího draka symbolizujícího svobodu, světlo a sdílení radostných okamžiků. Tento kreativní koncept představuje to, jak nás společná práce dokáže přimět stát se lepšími a silnějšími lidmi, což nám zároveň může přinést více radosti a štěstí ze života.

Nyní už víme, že se tohoto 17. ročníku JESC zúčastní celkem 19 zemí, což je o jednu méně než loni. Po třinácti letech se tak můžeme těšit na návrat Španělska, avšak naopak soutěž pro letošní rok opouštějí dvě země – Ázerbájdžán a Izrael. Všechny reprezentanty a jejich písně Vám začneme velice brzy detailněji představovat, takže pečlivě sledujte náš web.

Známe už také podobu pódia, o které se postaral jeden z největších polských stage designérů Giorgos Stylianou-Matsis. Jeho součástí je velká LED obrazovka na pozadí scény, hlavní pódium s LED obrazovkami na podlaze a vedlejší pódium v levé části haly. Podél fan zóny se táhnou dva catwalky, přičemž jeden z nich vede až ke green roomu, který je umístěn v zadní části arény.

Již 1. října zároveň odstartoval předprodej vstupenek na sobotní Jury show a nedělní Live show. Lístky se dají koupit v cenovém rozmezí od 25 do 399 polských zlotých. Na živý přenos je v předprodeji prozatím možné zakoupit pouze vstupenky na stání do fan zóny, a to za 99 PLN. Od 8. října začne oficiální prodej lístků a pravděpodobně bude možné pořídit si i další kategorie vstupenek, například na sezení. Fanoušci loňské vítězky si také mohou koupit vstupenku na speciální setkání meet & greet přímo s Roxanou Węgiel, a to za 399 PLN. Vstupenky můžete zakoupit zde.

Nezapomeňte si zapsat den 24. listopadu do kalendáře, abyste letošní dětskou Eurovizi nepropásli. Nebo se rovnou vydejte do nedalekých Gliwic, kde můžete show sledovat živě na vlastní oči.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..