Novinky

ESC Chart 2019

Chyběla vám letos ESC Chart? Tady máme její výsledky!

Určitě jste zaregistrovali, že v medailoncích letošních reprezentantů jsme od doby, kdy zvítězili v národním kole nebo od doby, kdy byla publikována jejich soutěžní píseň, měli individuální ankety. V nich jste mohli každou píseň zvlášť ohodnotit bodově na škále od 0 do 10. Všechny tyto ankety jsme nyní uzavřeli a pro každou píseň bylo spočítáno průměrné ohodnocení. Nyní se tak můžete podívat na letošní pořadí v ESC Chart. Jelikož po vítězství Maruv byla spuštěna anketa, kde jste mohli hodnotit i její píseň Siren Song, rozhodli jsme se ji pro zajímavost do ESC Chart 2019 zařadit také.

Co si o výsledcích letošní ESC Chart myslíte?

4 komentáře: „ESC Chart 2019

  • Hm, celkem nečekané výsledky. Do TOP 10 se ve většině dostaly zrovna ty písničky, které považuju za hudebně nejméně zajímavé. Z opačného pólu mě nejvíc překvapilo vlažné hodnocení Portugalska, Česka (!) a zejména Islandu.

    Reagovat
    • Ono tohle se právě narozdíl od klasického sčítání bodů podle TOP 10 každého uživatele v tomhle individuálním hodnocení promítne i počet hlasujících v každé anketě a pak taky „negativní hlasy“. Zrovna Island byl jedinou zemí, která měla téměř samé 0 a 10, takže klasický love-or-hate song. To ho srazilo tak nízko a podobný efekt se mohl projevit i jinde. Z toho důvodu si myslím, že je to zajímavé, že ne vždycky ty pořadí musí být stejné…

      Reagovat
      • Samozřejmě, v Eurovizi jako takové jsou jen pozitivní hlasy stejné hodnoty, takže to neberu jako predikci celkových výsledků. Ale spíš jde o to, že od Čechů – smějících se bestií – bych čekal, že podobnou polosrandistickou provokaci jakou je Hatari ocení víc. No, budu zvědav, jestli se potvrdí mé tušení, že Island aspiruje na vítěze televotingu, anebo jsem úplně vedle. 😉

        Reagovat
  • Jsem spokojený, že to Malta dotáhla tak vysoko, rozhodně si to zaslouží, doufám, že se podobně umístí i reálně. Co pro mě zůstává však nepochopeno, je Švédsko… to je prostě tak průměrnej a nudnej song.

    Reagovat

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..