Novinky

První zkoušky a tisková konference Irska

Sarah McTernan dnes rozveselila eurovizní pódium při její první zkoušce.

Druhá v pořadí je dnes Sarah McTernan z Irska se svou veselou písní 22, která bude úplně odlišná od předchozí Srbuk. Zatímco u Arménie jsme měli staging spíše temný, Irsko šlo opačnou cestou a celá grafika je veselá a animovaná. Sarah má na sobě červené kožené šaty s rozparkem a na středu jeviště je barový pultík se stoličkami. Tam se Sarah usadí a přijdou k ní dvě tanečnice, vokalisté jsou opět schovaní mimo stage.

Po pěvecké stránce nezní Sarah úplně 100% jistě, ale uvidíme v pátek při druhých zkouškách, jestli se situace náhodou nezmění. Když jsme zmiňovali barvy na pozadí, tak ty jsou vidět i v podobě paprsků na podlaze jeviště. V poslední části písně Sarah leží na baru a kostkovaná podlaha jako z amerického bistra se rozpadne a vidíme motiv vesmíru zatímco se kamera otáčí. Na poslední refrén si pak Sarah opět sedá.

Nechybí ani taneček se dvěma prsty vždy při textu „Number 22“ podobně jako jsme již mohli vidět na některých živých vystoupení s touto písní. Číslo 22 se pak několikát objevuje na pozadí v průběhu písně, stejně jako některé části textu. Kdo si pamatuje na české LED pozadí z roku 2009, tak to letošní irské se mu něčím částečně podobá, jak trefně poznamenali někteří zahraniční novináři v press centru. Druhé semifinále je doslova nabité favority, takže je nepravděpodobné, že by Sarah postoupila do finále, ale překvapení jsme už na Eurovizi zažili tolik, že musíme počítat se všemi variantami.

 

Sarah McTernan – tisková konference
Tisková konference se točila kolem čísla 22, které je i názvem její soutěžní písně.
Letos bude vystupovat jako 2. v pořadí v 2. semifinále. Navíc loňská vítězka Netta vyhrála s finálovým pořadovým číslem 22.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..