Novinky

První zkoušky a tisková konference Gruzie

Gruzijský zpěvák Oto Nemsadze představil na první zkoušce působivou pódiovou prezentaci.

Gruzie přijela do Tel Avivu s pětičlenným mužským sborem vokalistů, které jsme mohli vidět již v oficiálním videoklipu. Jednoho z nich jsme loni dokonce mohli na Eurovizi vidět jako člena skupiny Iriao. Tato pětice je přítomna na jevišti a pěvecky doplňuje hlavního interpreta Ota Nemsadzeho.

Jeho píseň Keep on Going (v gruzijštině Sul tsin iare) je při prezentaci na eurovizním jevišti zcela zaměřena na využití LED podlahy a pozadí. Na začátku vidíme postupně červenou linku EKG bijícího srdce, blesky a kráčející siluety lidí, ale tohle vše rychle zmizí a na pozadí se ukáže pohoří a postupně prolétající ostnatný drát.

Během této části převažuje modrá barva. Na podlaze pak vidíme dřevěný můstek v moři, přes který během vystoupení Oto přechází. V druhé dramatičtější části se hory v pozadí zabarví doruda až působí, jako by celé pohoří bylo v jednom ohni a Oto se doslova otáčí k vokalistům, jako by je vyzýval, aby šli po lávce spolu s ním. Celkově se zdá, že jsou vokalisté slyšet více než na dřívějších verzích. V úplném závěru písně hory z pozadí mizí a objevují se spojené ruce – symbol míru. Ke konci vystoupení je využívano i ohňů a bílého kouře. Po nevýrazné Belgii může nakonec Gruzie svým stagingem vyniknout.

Oto Nemsadze – tisková konference
Ota Nemsadze mluvil o svém působení v soutěži The Voice na Ukrajině a zazpíval také jednu píseň v tomto jazyce
Společně s jeho vokalisty zazněla i jedna z národních gruzijských písní

2 komentáře: „První zkoušky a tisková konference Gruzie

    • Po pěvecké stránce rozhodně patří k nejsilnějším interpretům, co jsme tu zatím slyšeli. Na tiskové konferenci to dokázali a potvrdili mírou vrchovatou nejen acapella verzí části Keep on Going, ale i jedné gruzijské lidové písničky.

      Reagovat

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..