Rozhovory

Exkluzivní rozhovor s Lucou Hänni

Jsme velmi rádi, že si na rozhovor pro náš web našel chvilku jeden z letošních favoritů – Luca ze Švýcarska.

Ahoj Luco! Nejdříve nám dovol ti poblahopřát k reprezentaci Švýcarska na Eurovizi 2019! Co pro tebe Eurovize znamená a proč ses rozhodl se soutěže účastnit?

Eurovize je pro mě obrovská zkušenost a šance sám sebe rozvíjet a zlepšovat se. Jsem neskutečně poctěn, že jsem dostal tu možnost reprezentovat svou zemi.

 

Můžeš se krátce představit našim čtenářům? Pověz nám něco vice o tvé kariéře a životě a něco o tvých plánech do budoucna!

Je mi 24 let. Miluju hudbu, hraju na kytaru, klavír, bicí a zbožňuju tanec. Když jsem byl dítě, velmi brzy mi bylo jasné, že chci ve svém životě dělat něco s hudbou. Už ve školce jsem chodil na hodiny bicích. Nicméně jsem se nakonec rozhodl vyučit se zedníkem. Nyní jsem ale velmi šťastný, že mohu dělat svůj vysněný job, a navíc mě u toho lidé podporují a líbí se jim to, co dělám, má hudba. V současné době pracuji na svém pátém albu a připravuji zbrusu novou live show. V létě plánuji vystoupit na několika festivalech a v zimě začne moje připravované koncertní tour.

Můžeš nám říci něco víc o své soutěžní písni She Got Me?

Úplně každá osoba potřebuje někoho, kdo ji učiní šťastnou a dostane z ní to nejlepší. Takhle já vnímám svou píseň She Got Me.

 

Můžeš nám říci něco víc o tvých zájmech a jak trávíš svůj volný čas?

Dělám mnoho druhů sportu ve svém volném čase. Dále trávím spoustu času se svou rodinou a svými psy. Když vynechám zpívání, miluji tancovat, hrát na hudební nástroje, prostě všechno týkající se hudby. 🙂

 

Jak se momentálně připravuješ na Tel Aviv? Plánuješ nějaké překvapení ve svém vystoupení?

Co nyní můžu říct zcela jistě, je, že se fanoušci mohou těšit na parádní show s pořádnou dávkou tance. Speciální výzvou pro mě je kombinace tanečního vystoupení se zpěvem. Tuto kombinaci teď trénuji téměř každý den, abych si mohl s klidem říct „jsem schopen udělat bezchybné vystoupení“.

Co si myslíš o svých šancích na úspěch v soutěži? Cítíš podporu své země a Evropy?

Pro mě je nejdůležitější, abych si mohl nakonec říci, že jsem pyšný na to, co jsem na pódiu předvedl. Jak daleko to nakonec celé dojde, to uvidíme. Každopádně podoru cítím obrovskou a jsem za ni nesmírně vděčný.

 

Slyšel jsi už ostatní vybrané písně pro Tel Aviv? Které jsou tvé oblíbené? A co si myslíš o české písni Friend of a Friend? 🙂

Hrozně se mi líbí letošní diverzita všech umělců. Obecně se mi líbí především klidné a jemné písně, ale mám rád i některé rychlejší. Nizozemsko a Kypr jsou mými letošními favority, samozřejmě po boku české písně. Friend of a Friend je bezvadný song a moc se těším na to, jak bude vystoupení Lake Malawi vypadat.

 

Máš  na srdci něco na závěr, co bys chtěl vzkázat českým a slovenským fanouškům a čtenářům našeho webu?

Ahoj všichni, jsem moc vděčný za vaši podporu a doufám, že vás všechny uvidím na letošní Eurovizi. Zároveň bych jednou moc rád navštívil i Česko a Slovensko.

 

Děkujeme Lucovi a televizi SRF za poskytnutí rozhovoru!

Fotografie poskytlo SRF / Lukas Maeder.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..