Národní kolaNovinky

Dnes: Ukrajinský Vidbir pozná svého vítěze

Dnes večer se v Kyjevě utká šest finalistů o letenku do Tel Avivu.

Ukrajina již tradičně vybírá reprezentační píseň pomocí národního kola, které se skládá ze dvou semifinále a finále. Výsledky z minulých let potvrzují kvalitu ukrajinské hudby a schopnost Vidbiru tento talent zachytit a představit ho světu. Vidbirem si prošla jak vítězka z roku 2016 Jamala, tak třeba loňský reprezentant Mélovin. I letos se stejně jako v minulých letech můžete těšit na známá jména ukrajinské hudební scény. Již teď je jasné, že i letošní národní ukrajinské finále bude plné napětí. Už jenom z odezvy fanoušků na sociálních sítích se zdá, že každý si z finálové šestice dokáže vybrat, ba co víc, každý akt má velkou šanci uspět i na velkém evropském pódiu. I letos budou na výherkyně či výherce kladená velká očevání, zejména potvrzení bezchybné eurovizní bilance 14 postupů do celkových 14 finálových večerů.

Největší souboj se dá očekávat mezi Maruv a Freedom Jazz. Jak podle sázkařů, tak výsledků ze obou semifinále. Tam oba akty skončily na prvním místě, Maruv díky podpoře diváků, i když s mírným zhoršením u poroty, kdežto Freedom Jazz jasně zvítězil v obou hlasováních. Dobrou šanci dávají sázkaři i skupině KAZKA. Není však jasné, jak se k tomuto vystoupení postaví porota, která minulý rok zkritizovala právě pěvecký výkon Oleksandry. Překvapení si pro nás však může přichystat také duo Yuko, které si sice drží za zmíněnými třemi favority menší odstup, stále je tu ale reálná šance, že by to mohli být právě oni, kdo uzurpují vítězství a poletí do Tel Avivu. Soutěžní pořadí bude následovné:

  1. Freedom JazzCupidon
  2. YUKOGALYNA GULIALA
  3. MaruvSiren Song
  4. Brunettes Shoot BlondesHouston
  5. KAZKAApart
  6. Anna MariaMy Road

Odborná porota zasedne ve stejném složení jako při loňském výběru – JamalaAndriy Danylko (Verka Serduchka) Eugene Filatov. O celém letošním ročníku soutěže Vidbir si můžete přečíst zde. Finále začíná dnes ve 18:00 SEČ. Sledovat ho můžete na YouTube kanálu ukrajinského národního vysílatele zde nebo v tomto článku, jakmile přenos začne.

Hlasovali jste také v naší anketě. Vaším jasným favoritem je Maruv, které na paty šlapala KAZKA, ostatní finalisté větší zájem mezi vámi nevzbudili. Uvidíme, jestli se tedy ukrajinská porota shodne s názorem čtenářů ESCAreny, nebo jestli půjde svou cestou a zvolí někoho jiného. Přikládáme i kompletní výsledky ankety:

Kdo je vaším favoritem Vidbiru 2019?
  • Maruv - Siren Song 60%, 9 hlasů
    9 hlasů 60%
    9 hlasů - 60% všech hlasů
  • Kazka - Apart 33%, 5 hlasů
    5 hlasů 33%
    5 hlasů - 33% všech hlasů
  • Anna Maria - My Road 7%, 1 hlas
    1 hlas 7%
    1 hlas - 7% všech hlasů
  • Freedom Jazz - Cupidon 0%, 0 hlasů
    0 hlasů
    0 hlasů - 0% všech hlasů
  • Yuko - Galyna guliala 0%, 0 hlasů
    0 hlasů
    0 hlasů - 0% všech hlasů
  • Brunettes Shoot Blondes - Houston 0%, 0 hlasů
    0 hlasů
    0 hlasů - 0% všech hlasů
Celkově hlasů: 15
16. 2. 2019 - 23. 2. 2019
Hlasování ukončeno !

 

2 komentáře: „Dnes: Ukrajinský Vidbir pozná svého vítěze

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..