Národní kolaNovinky

Portugalský výběr: Festival má jasného favorita

RTP by ráda organizovala Eurovizi i v roce 2020.

Festival da Canção minulý týden zveřejnil všech 18 písní, které se ve dvou semifinále utkají o postupové příčky do finále a později o post reprezentanta. Jedna z písní okamžitě vzala lusofonní část internetu útokem – stala se trendem na YouTube, středem pozornosti deníků a nadnárodní společnosti ladily obchodní sdělení podle textu skladby.

Právě píseň Telemóveis (Telefony) zaujala posluchače nejvíce. Její video na Youtube obdrželo nejvíce lajků a také se jedná o píseň v průměru s nejdelším poslechem – uživatelé si pouštěli píseň minimálně do druhé minuty, což je nejvíce ze všech skladeb. Zároveň se skladba zařadila na druhé místo v portugalských trendech. Velcí mobilní operátoři, jedním byl například portugalský Vodafone, pak sdílely reklamy na sociálních sítích, které využívaly texty písně k propagaci vlastních produktů.

V komentářích na Facebooku nebo přímo pod videy k letošním písním pak najdeme nejvíce pozitivních reakcí i od zahraničních fanoušků právě k písni Conana Osírise. Portugalský národní vysílatel RTP se pak nechal slyšet, že by rád pořádal Eurovizi znovu, právě i v roce 2020.

V prvním semifinále 16. února uvidíme:

V druhém semifinále 23. února uvidíme:

Vy si můžete soutěžní skladby poslechnout právě zde. Nejoblíbenější píseň můžete sdílet s hashtagem #aminhafavorita a komentovat letošní portugalský výběr pak můžete s označením #afestivaldacanção.

První semifinále bude moderováno ženskou dvojicí Sónia Araújo a Tânia Ribas de Oliveira, druhé semifinále bude v režii mužů Jorge Gabriela a José Carlose Malato a ve finále, které proběhne 2. března, uvidíme naši oblíbenou Filomenu Cautelu, moderátorku minulého ročníku, a Vasca Paleirimu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..