Národní kolaNovinky

Účastníci národního kola Ukrajiny odhaleni

Ukrajinský vysílatel UA:PBC představil účastníky národního kola, které se již tradičně vysílá pod názvem Vidbir. Účastníci byli zároveň rozděleni do dvou semifinále.

Celkem 16 soutěžících se utká o post reprezentanta země, která již dvakrát Eurovizi sama pořádala. V každém semifinále Vidbiru 2019 se představí osm interpretů. První semifinále se bude konat 9. února a druhé o týden později. Finále je plánováno na 23. února 2019. Odborná porota zasedne ve stejném složení jako při loňském výběru – JamalaAndriy Danylko (Verka Serduchka) Eugene Filatov.

Účastníci 1. semifinále (9. února)

  1. The Hypnotunez
  2. Letay
  3. Vera Kekelia
  4. TseShow
  5. Yuko
  6. Maruv
  7. Brunettes Shoot Blondes
  8. Bahroma
Účastníci prvního semifinále

Účastníci 2. semifinále (16. února)

  1. Ivan Navi
  2. Anna Maria
  3. Kazka
  4. Kira Lazur
  5. Laud
  6. Khayat
  7. Braii
  8. Freedom Jazz
Účastníci druhého semifinále

Mezi účastníky také najdeme některé dřívější účastníky Vidbiru. Po loňském neúspěchu se vrací Kazka Laud, z předloňského ročníku Letay a z Vidbiru 2016 pak Brunettes Shoot Blondes. Původně byla na soupisce jmen i zpěvačka Tayanna, která v posledních dvou letech vždy skončila na druhém místě, ale před pár dny oznámila, že se z národního kola odhlašuje a uvolnila tak místo náhradnici, kterou je Maruv.

Ukrajina je jedna z mála zemí, které se od rozdělení Eurovize na semifinále a finále vždy dostala do finále. Uvidíme, jestli se jí to podaří i letos nebo jestli skončí předčasně již v semifinále.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..