Národní kolaNovinky

I Rumunsko zná své semifinalisty

Také v Rumunsku zveřejnili své účastníky národního kola Selecția Națională 2019. Všechny písně byly 3.1. oficiálně publikovány.

Postupně se dozvídáme z různých koutů Evropy (a Austrálie), které písně uslyšíme v národních kolech. Další takovou zemí je Rumunsko. To pořádá již tradiční národní kolo Selecția Națională 2019, které se po experiementu s větším počtem přímých přenosů vrací ke střídmější formě. Čekají nás klasická dvě semifinále 20. a 27. ledna 2019 a velké finále 17. února 2019. Rumunská televize TVR vybírala ze 126 písní. Návratem k menšímu národnímu kolu TVR doufá, že se jim po letošním jedenáctém místě a historicky prvním nepostupu do finále, podaří opět návrat do velkého finále Eurovize.

V národním kole uslyšíme celkem 24 písní, které budou rozděleny po dvanácti do dvou semifinále. Největší jméno na seznamu je jednoznačně Mihai Trăistariu (M I H A I), který Rumunsko reprezentoval již v roce 2006 a v posledních letech se již několikrát snažil zvítězit v národním kole. Doposud probíhala jeho snaha o comeback na Eurovizi neúspěšně. Není však jediným bývalým reprezentantem, který by se rád podíval znovu na Eurovizi. Nicola reprezentovala Rumunsko již v roce 2003 a skončila na desátém místě. Letos oslavila 50. narozeniny. Jaký hezčí dárek by si mohla přát, než zvítězit v národním kole? Třetí ex-reprezentant Rumunska na Eurovizi, který zkouší své štěstí v roce 2019, je Dan Bittman, kterého jsme mohli vidět na Eurovizi 1994. Další známé jméno je Xandra, kterou jsme v rumunském národním kole mohli vidět již několikrát. Podaří se jí zvítězit tentokrát? Laura Bretan je známá i v USA, kde se v roce 2016 účastnila show Amerika má talent a skončila na šestém místě. V Rumunsku se pokusí zvítězit s pop-operní písní Dear Father. Xonia je Rumunka narozená v Austrálii a bude tak zajímavé sledovat, jestli se jí z Austrálie dostane případně na Eurovizi nějaké větší podpory.

UPDATE 3.1.2019: Rumunská televize TVR zveřejnila na svém oficiálním YouTube kanálu všechny soutěžní písně. Došlo k jedné změně. Dan Bittman se nakonec národního kola nezúčastní a měla by ho nahradt Bella Santiago, která zvítězila v poslední sérii rumunského X Faktoru. Tato informace však doposud nebyla potvrzena ze strany TVR.

Myslíte si, že někdo z těchto 24 soutěžících vrátí Rumunsko opět do finále Eurovize?

3 komentáře: „I Rumunsko zná své semifinalisty

  • omlouvám se za předchozí koment, přepnul jsem na špatné okno ..to mělo být k Maďarsku 😀

    Reagovat
  • 1. yesyes
    2. the middletonz
    3. salvus

    jinak hrozná nuda

    Reagovat
    • omlouvám se, to mělo být ke článku o Maďarsku 😀

      Reagovat

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..