Národní kolaNovinky

Poslechněte si demo verze španělských písní!

Španělsko již zná svého nového vítěze Operación Triunfo. Kdo ale pojede do Izraele?

Jak už jsme si zvykli, Španělsko i pro příští ročník volí jiný způsob výběru svého reprezentanta. Narozdíl od letošního jara, letos RTVE nechala dojít samotou show OT 2018 do zdárného konce a až nyní se diváci i soutěžící můžou plně věnovat eurovizním písním.

Letošní OT vyhrál jediný mužský finalista Famous, který porazil své soupeřky o pouhé jedno procento. Můžeme tedy říct, že rozhodně není jasným favoritem na vítězství i v eurovizním večeru. Musíme však jedním dechem podotknout, že je to on, kdo se netají svým nadšením pro Eurovizi a přáním svou zemi reprezentovat. Vždyť právě Famous si pro jeden z večerů připravil píseň z Lisabonu – Nobody But You rakouského zpěváka Cesára Sampsona. Za své provedení tehdy získal velké ovace i ze strany eurovizních fanoušků. Jak Famous tak Cesár navíc disponují podobnou hlubokou barvou svých hlasů.

Vraťme se ale zpět ke způsobu volby španělské písně. Soutěžícím, tedy většině z nich, bylo rozdáno celkem 17 písní, z toho dva duety. Ti během posledních předešlých dnů nahráli minutové demo verze a ty byly právě vpuštěny na oficiální web RTVE. Fanoušci až do druhého ledna mohou hlasovat pro své oblíbené kousky a tím tak zajistí účast ve finále třem písním. Jelikož finále španělského eurovizního kola bude obsahovat 10 písní, zbylých sedm vybere sama španělská televize. Účastníci OT 2018 tedy na začátku ledna začnou pracovat na svých deseti písních společně s autory, aby vytvořili konečnou verzi, se kterou pak budou v eurovizním finále OT bojovat o letenku do Tel Avivu.

Poslechnout si všech 17 soutěžních demo verzí a hlasovat pro své oblíbené můžete na oficiálních stránkách. Komu budete v eurovizním kole Operación Triunfo fandit?

2 komentáře: „Poslechněte si demo verze španělských písní!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..