Novinky

Dětskou Eurovizi 2019 bude pořádat vítězné Polsko

Dnes bylo oznámeno, že polská televize TVP bude po svém vítězství v Minsku pořádat nadcházející ročník Junior Eurovision Song Contest.

Na oficiálním webu dětské Eurovize bylo potvrzeno to, o čem se spekuluje již několik týdnů od vítězství Roksany Węgiel v Minsku na konci listopadu. S 215 body se stala vítězkou JESC 2018 a Polsko okamžitě oznámilo, že je připraveno pořádat nadcházející ročník. Na oficiální potvrzení jsme si ale museli pár týdnů počkat. Dnes je však vše jasné a tyto domněnky byly potvrzeny. Další detaily zatím nejsou známy, ale dá se předpokládat, že nyní v TVP proběhnou debaty o možném pořádajícím městě. Na některých eurovizních webech proběhla informace, že by se jím mohlo stát menší město Gliwice, které má nově postavenou arénu. Tyto informace však nikdo z polské televize zatím nepotvrdil. Jon Ola Sand z Evropské vysílací unie (EBU) prohlásil, že se těší na pořádání v zemi, kde se ještě Eurovize ani dětská Eurovize nikdy předtím nekonaly.

Letos se dětské Eurovize účastnil rekordní počet zemí, který dosáhl na hranici 20 účastníků. Jestli se ho podaří v Polsku překonat, zatím nevíme. Nové informace pro vás budeme i nadále sledovat. Které město byste vy viděli nejraději jako pořadatele JESC 2019?

Jeden myslel na “Dětskou Eurovizi 2019 bude pořádat vítězné Polsko

  • Možno sa zapojí aj CZ podobne ako pri veľkej ESC´15 v blízkej Viedni. A ak ostane počet zúčastnených krajín, ako teraz, tak hneď je rekord prekonaný! Veľmi sa teším! Prijal by so za hostiteľské mesto Varšavu, alebo Krakov(ten oveľa viac). myslím, že Jon Ola Sand v staršom rozhovore pre oficiálny web ebu.ch spomínal horný limit súťažiacich pre JESC a to 23 účastníkov!

    Reagovat

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..