Novinky

The X Factor UK: Pokračování příběhu tří eurovizních interpretů

Jak si v dalších fázích pěvecké soutěže vedli Cezar Ouatu, Gaia Cauchi a Brendan Murray?

Do dalších fází po úvodních konkurzech postopili tři interpreti, které známe z Eurovize. Cezar Ouatu z Rumunska, Gaia Cauchi z Malty a Brendan Murray z Irska. Pojďme se společně podívat na jejich další působení v druhé a třetí fázi soutěže – tzv. six chair challenge (výzva šesti křesel) a judges houses (domy porotců). O konkurzech jsme vás již informovali v předchozích článcích – Brendan Murray a Cezar s Gaiou.

Cezar Ouatu

Cezar všechny porotce ohromil svým operním projevem a z konkurzů prošel do další fáze hladce. Konkurence v six chair challenge však byla obrovská. Po svém vystoupení s písní Somewhere z muzikálu West Side Story sice jedno z křesel obsadil, ale jak přicházeli další a další interpreti, a že těch velmi dobrých letos v kategorii starších (tzv. Overs) najdeme hodně, své místo ztratil a ze soutěže byl vyřazen. Vy si můžete jeho druhé a poslední vystoupení v soutěži pustit na následujícím videu.

 

Gaia Cauchi

Cesta Gaiy Cauchi rozhodně nebyla lehká. V konkurzech sice uspěla, ale byl často zmiňován její nízký věk, který by za určitých okolností mohl být překážkou či riskem. Před six chair challenge však porotci z některých dívek a chlapců sestavují nové skupiny. A právě do jedné takové skupiny se dostala i Gaia. Skupina se pojmenovala Sweet Sense. I v kategorii skupin to letos bylo nabité a nikdo neměl nic jisté. A nově vzniklá skupina už vůbec ne. Děvčata se ale dokázala dostatečně rychle sehrát a sezpívat a mentora této kategorie Robbieho Williamse dokázala natolik oslovit skladbou Uptown Funk, že se nejen rozhodl jim dát jednu ze šesti židlí, ale také je z ní postupem six chair challenge nevyhodil. Sweet Sense i s Gaiou tak čekala i fáze třetí – domy porotců (judges houses). Ze šesti nejlepších skupin se však Sweet Sense nepodařilo s písní History postoupit až do živých přenosů a jejich cesta X Faktorem zde v domě Robbieho Williamse v Beverly Hills skončila.

 

Brendan Murray

Nejúspěšnějším eurovizním interpretem v letošní sérii se tak stává Brendan Murray z Irska. Hladce prošel six chair challenge, když mentora chlapců Louise Tomlinsona oslovil natolik, že dostal tzv. safe seat (bezpečné křeslo), jehož princip je podobný zlatému buzzeru ze známé talentové show. Tím měl jisté své místo v domě porotců a nemohl o něj po zbytek six chair challenge přijít. Chlapci vyrazili za Louisem na Ibizu a Brendan zazpíval dnes již ikonickou skladbu Nothing Compares 2 U, kterou Louise i jeho poradce, mezi kterými byl i jeho kolega ze skupiny One Direction Liam Payne, doslova okouzlil a postoupil do závěrečné fáze soutěže, kterou jsou živé přenosy. Ty nás nyní čekají počínaje dneškem následujících sedm víkendů. Vždy v sobotu všichni soutěžící odzpívají a v neděli se dozvíme výsledky diváckého hlasování a kdo X Factor opustí. Držme Brendanovi palce a třeba se dostane podobně daleko jako Saara Aalto z Finska, která před dvěma lety skončila na druhém místě.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..