Novinky

V Tel Avivu se začala stavět eurovizní stage

The Tel Aviv Expo, jak zní název letošního místa konání, se právě začíná převlékat do eurovizního kabátu.

Letošní hala, ve které se bude konat Eurovize, byla postavena teprve před čtyřmi lety. Jedná se o Pavilon 2, který je nejnovější částí expo komplexu nacházejícího se na severu města. Pavilon 2 patří k těm nejmenším prostorám, ve kterých se v posledních letech soutěž konala, organizátoři v tom ale vidí dokonce výhody, jelikož bude celá atmosféra působit bohatší a komplexnější. Přímo v Paviloně 2 by mělo soutěž sledovat na 7 200 diváků. Green room a prostor pro delegace pak bude v Pavilonu 1, který je v těsné blízkosti a po čas Eurovize bude s Pavilonem 2 propojen tunelem. Společně s delegacemi bude na velkém plátně sledovat soutěž dalších 1 500 diváků.

Skutečná stavba pódia a všeho kolem započala v úterý 2. dubna a již na konci dubna jsou očekávány závěrečné technické zkoušky před příletem všech delegací. Zatímco vloni jsme postrádali jakékoliv LED obrazovky, letos jimi budeme doslova pohlceni. LED obrazovky budou za interprety, na podlaze, po stranách a dokonce i na stropě v rámci LED proužků po obvodu pohyblivých trojúhelníků. Jak dodávají samotní konstruktéři, letošní pódium bude navíc extrémně variabliní a dokáže se tak „transformovat“ na míru každého vystoupení. Můžeme tak očekávat bombastickou podívanou, jelikož v tomto případě výjimečně skutečně platí, že i s menším kašpárkem můžeme hrát pořádné divadlo!

Pojďme se společně podívat na úplně první dubnové fotografie Pavilonu 2, který se během pár týdnů promění v místo činu pro 41 účastnících se delegací.

Hala je zatím zcela prázdná.
Po podlaze je ale již rozmístěno zhruba 700 orientačních bodů.
Za čtyři týdny bude stejný prostor vypadat takto.
Vedlejší pavilon pak nabídne takovéto zázemí.

Zdroj: KAN, eurovision.tv, M&M Production

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..