NovinkyReprezentanti

Ázerbájdžán vysílá do Turína Nadira Rüstəmliho

Čerstvý vítěz Hlasu Ázerbájdžánu bude reprezentovat Ázerbájdžán na Eurovizi 2022.

Nadir se narodil v roce 1999 v oblasti Salyan. Od malička ho baví zpívat, hrát na klavír, skládat vlastní hudbu a sportovat, vystudoval management cestovního ruchu v Baku. Zpěvák má již na svém kontě mnoho pěveckých soutěží, které byly vždy zakončeny úspěchem. V roce 2019 skončil na druhém místě v talentové soutěži YouthVision, v tom samém roce zároveň zvítězil v národním festivalu Studentské jaro, do povědomí Ázerbájdžánců se však dostal především účastí v nejnovější edici soutěže Hlas, kterou dokázal velmi nedávno vyhrát.

Během Hlasu se Nadir ukázal jako velký eurovizní fanoušek, když stihl zazpívat covery písní Arcade (Nizozemsko 2019), We Could Be The Same (Turecko 2010) nebo Day After Day (Ázerbájdžán 2008), kterou si dal v mateřském jazyce. Jeho největší doménou jsou styly R&B a opera.

Ázerbájdžánský veřejnoprávní vysílatel vyhlásil Nadira jako svého reprezentanta během dnešní ranní show, do které byl zpěvák pozván. I on sám se o svém zvolení dozvěděl právě během dnešního programu. Zatím nemáme bližší informace ohledně ázerbájdžánské písně. Do výběru bylo zasláno okolo 300 počinů a dle našich informací byla momentálně vybrána šestice písní, které budou předloženy Nadirovi k nazpívání. Čekání na jeho soutěžní píseň si můžeme zkrátit poslechem vystoupení z jeho vítězného tažení Hlasem Ázerbájdžánu.

Jakou píseň byste od Nadira rádi slyšeli?

zdroj: náš partnerský web 12xal.com.

Takto se v Ázerbájdžánu vyhlašuje interně zvolený zástupce – otázkou soutěže Chcete být milionářem?.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..