Novinky

Závod o pořádání Eurovize 2020 zná dva finalisty

Souboj o to, kdo převezme po Tel Avivu pořadatelské žezlo, se postupně začíná vyjasňovat. Ve hře už jsou totiž jen dvě města.

Prvním z dvojice měst je druhé největší město Nizozemského království, tedy Rotterdam. Město nabízí halu Ahoy Rotterdam, která má kapacitu 16 400 diváků. Fanoušci by se ve velkoměstě rozhodně nenudili a nouze o ubytování by též určitě nebyla. To jsou také důvody, proč je Rotterdam žhavým kandidátem na pořádání Eurovize. Město má také podporu úřadujícího vítěze Eurovision Song Contest Duncana Laurence, který uvedl, že by se mu Eurovize v Rotterdamu opravdu líbila, jelikož je nejblíže jeho rodnému kraji. V Rotterdamu, dokonce v hale Ahoy Rotterdam, se mimo jiné konala juniorská Eurovize v roce 2007, což je pro Rotterdam co do zkušeností další velké plus. Právě díky těmto poznatkům by Rotterdam byl jistě skvělým hostitelem.

Ahoy Rotterdam
Ahoy Rotterdam

Druhým finalistou interního výběru je menší nizozemské město Maastricht. Toto město je vůbec nejstarším městem v Nizozemsku, má pouze něco přes 120 000 obyvatel a je hlavním městem provincie Limburk. Maastricht má k dispozici halu MECC, která pojme dokonce 20 000 diváků. Maastricht je spíše klidné město, bez divokého nočního života, tak trochu opak Tel Avivu. Podle vedení města by rozhodně neměl být kapacitní problém s hotely, které už teď slíbily, že pokud Maastricht bude zvolen pořadatelským městem, nebudou v eurovizním termínu zvyšovat ceny za ubytování. Do karet Maastrichtu také hraje skutečnost, že na začátku července EBU označilo Maastricht jako ideálního kandidáta na pořádání letošní Eurovize. Jsou to však pouze spekulace a nemusí znamet nic zvlášť důležitého, za zmínku to ale rozhodně stojí.

MECC Maastricht
MECC Maastricht

Mezi eurovizní komunitou je to vesměs jasné, fanoušci chtějí eurovizi ve velkém Rotterdamu s nočním životem. Samozřejmě jsou i podporovatelé malého a klidného  Maastrichtu, na fanoušcích však rozhodnutí nezávisí. Konečný verdikt bychom se měli dozvědět v průběhu srpna, takže na rezervaci letenek si ještě nějaký ten den počkáme.

Kde si přejete příští ročník Eurovize vy?

3 komentáře: „Závod o pořádání Eurovize 2020 zná dva finalisty

  • Fandím Maastrichtu.
    Bude to zajímavé místo pro ESC2020

    Reagovat
  • Fandím Rotterdamu, ale pokud vyhraje Maastricht, tak by mi to vlastně ani nevadilo.

    Reagovat
  • Fandím Rotterdamu. Ačkoliv je Maastricht krásné město, eurovizní atmosféra si žádá Rotterdam. 🙂

    Reagovat

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..