Novinky

Barbara Dex Award 2019 zná svého vítěze

I letos proběhla volba nejhůře oblečeného interpreta Eurovize. Na vítěze i ostatní umístěné v TOP 5 se podívejte ve článku.

Již jsme vás informovali o držitelích cen Marcela Bezençona (článek zde), ale také o probíhajícím hlasování o nejhůře oblečeného interpreta letošní Eurovize. Hlasování bylo v neděli ukončeno a byly zveřejněny výsledky na prvních pěti příčkách. Celkovým vítězem se stal Conan Osiris z Portugalska. V národním kole měl oblečení bílé, ale v Tel Avivu ho vyměnil za kostým v tmavě zelené barvě, materiál se zdá být satén. Všechny volánky a příliš neobvyklé vzezření Conana i jeho tanečníka však zanechalo ve fanoušcích hluboký dojem, že se rozhodli portugalskou vystupující dvojici ocenit touto nechvalnou cenou.

Na stříbrné příčce se umístila Tamta z Kypru se svým skromným oblečkem, který vzdáleně evokuje části oblečení islandských Hatari. Latexový kabátek, který z ní během písně Replay tanečníci strhávají, jí zřejmě příliš nepomohl.

Bronz pak letos bere mladičká ZENA z Běloruska. Během zkoušek vystřídala různé varianty kostýmů, ale její možná až příliš divoká volba nejspíše neoslovila příliš diváků. Spíše oslovila diváky natolik, aby pro ni hlasovali při volbě nejhoršího outfitu.

Čtvrté místo pak zaujal další benjaminek Eurovize 2019 – Eliot z Belgie. Mnoho fanoušků jeho kostým přirovnávalo k nadměrné reflexní vestě. Stačilo to na bramborovou medaili.

TOP 5 pak uzavírá vítězka letošního finále v hlasování odborných porot. Je tak vidět, že lidé mají často odlišný názor od porot a také to, že poroty příliš nehodnotí oblečení vystupujících. Tamara tak zvítězila po profesní a pěvecké stránce, ale televizní diváky a hlasujícíc fanoušky její tyrkysovo-černé šaty vybudili k hlasování v Barbara Dex Award a dostali ji na chvost první pětky.

Souhlasíte s letošními výsledky? Kdo by byl podle vás vítěz této nechvalné ankety?

Jeden myslel na “Barbara Dex Award 2019 zná svého vítěze

  • Chybí mi tam Řecko, to byl hrozný kostým. Řecko mělo letos dobrý potenciál – silný a krásný hlas a dobrá skladba, ale totálně to podělali tou pódiovou prezentací. Příšerné šaty, překombinovaná choreografie. Celkově mě to dost zklamalo, protože jsem jí před eurovizí dost fandil. Na živo to pro mě bylo docela zklamání.
    Makedonie určitě mohla zvolit lepší šaty, ale nejhorší určitě nebyly. Proti tomu, co makedonští reprezentanti předváděli dříve je to celkem nadprůměr.
    Mě osobně se pak moc nelíbilo Polsko. Jejich kostýmy byly také dost přeplácané. Čekal jsem nějaký jednodušší místní kroj v jednoduchých barvách a ne moc křiklavý. Ale písničce by asi ani to podle mě nepomohlo.
    Island je pak kapitola sama pro sebe. Ani náhodou to není můj šálek kávy, ale chápu, že to k tomu stylu patří, tak nemohli vystoupit v obleku 🙂
    Co se týče oceněných, tak Portugalsko zaslouženě nejhorší. Mě osobně se nelíbil ani jeho kostým v národním kole. A jelikož jsem nebyl nikdy ani fanoušek jeho písničky, tak to na mém hodnocení stejně nic nezměnilo. Kypr byl také překombinovaný. Spíše jsem si představoval podobný kostým, jako měla vloni Eleni. Celkově ta kombinace co měla na sobě byla divná. A navíc mě osobně hrozně vadily ty její vlasy. Vím, že to jak vypadaly, bylo záměrné, ale spíš vypadala jakoby byla upocená a mokrá. S Běloruskem taky souhlasím, kombinace jejího outfitu taky nebyla dobrá. Kdyby aspoň byl celý kostým sladěný do jedné barvy. Ale co už 🙂 A co se týče Belgie, tak podle mě asi nebyla úplně nejhorší, ale nějak jsem smysl toho outfitu nepochopil. A k té skladbě a pódiové prezentaci se to moc nehodilo. Podle mě by se k tomu hodil spíš outfit jako měl John Lundvik nebo něco podobného.
    Já osobně bych pak mezi nejhorší outfity zařadil i Francii, ale k tomu se raději nebudu vyjadřovat…

    Reagovat

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..