Novinky

Zemětřesení sázkařů před přímými přenosy

Těsně před přímými přenosy se zamíchalo kartami co do šancí na výhru. Jak?

Všechny země již mají za sebou obě dvě zkoušky a na delegace prvního semifinále už dnes večer dokonce čeká Jury show, během které rozdají své body odborné poroty a bude tak z poloviny (tajně) rozhodnuto, kdo z prvního semifinále postoupí do sobotního finále. Podívejme se teď společně na to, jak všechny zkoušky zamíchaly šancemi na postup z našeho semifinále a potažmo na celkovou výhru.

1. Semifinále

První semifinalisté jsou ze všech soutěžících momentálně nejvíce nervózní. Začaly jim totiž nejdůležitější dva dny v celé soutěži. Nutno podotknout, že co do složení postupujících do finále, sázkaři příliš názor nezměnili ani po zkouškách. Přeci jen ale některým zemím nyní věří více a některým méně. Během zkoušek si nejvíce polepšila Austrálie a Srbsko, pohoršily si Slovinsko, Belgie a Portugalsko.

Kdo by tedy ale měl ze zítřejšího semifinále postoupit? Sázkaři jsou si pevně jisti sedmi zeměmi:

  1. Řecko (93 %)
  2. Kypr (92 %)
  3. Austrálie (90 %)
  4. Island (85 %)
  5. Maďarsko (83 %)
  6. Srbsko (82 %)
  7. Česko (80 %)

Právě za naší momentální pozicí nastává lehčí nejistota a lze říct, že kromě Černé Hory a Finska, které sázkaři považují za odepsané, může postoupit téměř kdokoliv. Dle bookmakerů by se ale do finále dostaly 8. Slovinsko (68 %), 9. Belgie (68 %) a 10. Estonsko (60 %), své šance postoupit ale rozhodně nezahazuje ani Polsko (54 %) na momentálním 11. místě. Dále následuje další propast, za kterou se o finále budou statečně rvát Portugalsko, Bělorusko, Gruzie a San Marino (28 – 37 %).

 

Kdo to celé vyhraje?

Největší rošády se ale udály mezi adepty na celkovou výhru. Jestliže byl od března nepřetržitě nedostižným favoritem Duncan Laurence z Nizozemska, dnes je favoritem „dostihnutelným“, nikoliv však dostihnutým. Duncan stále vede a s kurzem kolem 3,5:1 má největší šanci tuto sobotu zvítězit. Na paty mu ale po druhé zkoušce začal šlapat John Lundvik ze Švédska, jehož kurzy se momentálně pohybují okolo 5:1. Největší trhák uplynulých dní se ale povedl Bilalovi z Francie. Jeho motivační staging zaujal jak novináře tak sázkaře a právě Francie si polepšila o celých deset míst a nyní s kurzy kolem 7:1 patří mezi trojici největších favoritů sobotního finále.

V této trojici už tedy nefiguruje ani Sergej Lazarev z Ruska, jehož kurzy se propadly na cca 8:1. „Vítěz“ prvních zkoušek Chingiz z Ázerbájdžánu si stále drží sympatické 5. místo. Za ním se pak o další pozice „pere“ Itálie, Švýcarsko, Malta a Austrálie  s téměř totožnými kurzy kolem 20:1. Nejlepší desítku pak uzavírá Island. Ani naši Lake Malawi se ale nemají za co stydět. Kurzy okolo 100:1 sice na výhru nevypadají, avšak 16. místo je více než krásné.

Z top 10 po zkouškách naopak vypadl tandem Řecko a Kypr, druhý jmenovaný zřejmě především kvůli nejistému pěveckému výkonu Tamty. Kyperská delegace však její výkon připisuje technickým komplikacím během zkoušení.

Na konkrétní pořadí a sázky se můžete podívat zde. Jak moc věříte sázkařům?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..