Národní kola

Melodifestivalen českýma očima – 2. část

Přípravy na Melodifestivalen 2019 jsou v plném proudu a my Vám přinášíme další reportáž z pátečního dne, kdy proběhla první generální zkouška, tisková konference a také doprovodná akce po členy klubu OGAE. 

V pátek odpoledne jsme se vydali na první generální zkoušku, která již byla přístupná i divákům a především dětem, které si včera celé vystoupení asi nejvíce užily. Večerní show zahájili společnou písní  Benjamin Ingrosso (vítěz minulého ročníku Melodifestivalen) spolu s Felixem Sandmanem, který skončil na druhém místě. Hned poté celé publikum přivítali moderátoři, kteří se vynořili z karavanu, v kterém všechny letošní přenosy objížděli. Naneštěstí moderátorka Sarah Dawn Finer při vystupování z karavanu upadla a postarala se tak o téměř nejvtipnější moment večera. Za nimi už následovali jednotliví soutěžící, kteří měli přes místa vyhrazená pro novináře namířeno do green roomu. Odsud pak během večera jednotlivě směřovali zpět na pódium, aby předvedli co nejlepší vystoupení. Na pódiu se v závěru večera pak sešly dvě vítězky Eurovize z předminulého desetiletí, a to izraelská diva Dana International (vítězka z roku 1998) a Charlotte Perrelli (vítězka z roku 1999). Exkluzivně dnes kromě svých vítězných písní zazpívají i duet Diva to Diva. Ačkoli včerejší zkoušku vyhrála podle fiktivních výsledků skupina Arvingarna a tu dnešní Anna Bergendahl, dnes večer tomu může být a pravděpodobně i bude úplně jinak.

Pamětní trofej, kde jsou zapsána jména všech vítězů soutěže Melodifestivalen, je umístěna přímo před green roomem
Před vystoupením směřovali všichni soutěžící do green roomu
Největší favorit dnešního finále John Lundvik
Lina Hedlund má v závěru svého vystoupení připraveny pyrotechnické efekty
Působivá prezentace Hanny Ferm & LIAMOO s písní Hold You
Dana International a Charlotte Perrelli dnes pódium pěkně probarví

Po skončení přenosu se již všichni novináři a část publika přesunuli do zadní části haly, kde byla zahájena tisková konference se všemi dvanácti soutěžícími. My Vám z této konference přinášíme několik fotografií Vašich oblíbených interpretů.

Jon Henrik Fjällgren
Lisa Ajax
Mohombi
Lina Hedlund
Bishara
Anna Bergendahl
Nano
Hanna Ferm & LIAMOO
Malou Prytz
John Lundvik
Wiktoria
Arvingarna
I někteří fanoušci měli možnost se podívat na tiskovou konferenci.

V samotném závěru dne se nám díky vstřícnému přístupu švédského Melodifestivalenklubben (OGAE Sweden) podařilo získat exkluzivní vstup na večerní pre-party v klubu Estelle. Zde od 23 hodin vystoupilo několik letošních eurovizních reprezentantů jako jsou Bilal Hassani (Francie), Leonora (Dánsko) a KEiiNO (Norsko) a také pár soutěžících z evropských národních kol. Moře eurovizní zábavy nejen pro členy klubu OGAE pak trvalo až do brzkých ranních hodin.

Greta Zazza z litevského národního kola 2017 a 2018 zazpívala píseň Like I Love You
Emma Sandström z národního kola Finska 2017 a San Marina 2018 zpívala skladbu Circle Of Light
Letošní reprezentantka Dánska Leonora s písní Love Is Forever
Mladý Francouz Bilal Hassani a jeho Roi
Finská zpěvačka Krista Siegfrids předvedla písně, s kterými také dříve soutěžila ve švédském národním kole a přidala její eurovizní píseň Marry Me
Další účastnice Melodifestivalenu Linda Bengtzing zpívala výhradně ve švédštině
Jako poslední v klubu Estelle vystouplo norské seskupení KEiiNO, které uvidíme letos v Tel Avivu s písní Spirit In The Sky

Finále Melodifestivalen 2019 začíná již za pár hodin. Těšíte se?

 

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..