Národní kolaNovinky

Dnes: A Dal 2019 dospělo do svého finále

Maďarské národní kolo A Dal 2019 dnes pozná svého vítěze a reprezentanta země v Tel Avivu.

V lednu a začátkem února jsme poznali osmnáct semifinalistů národního kola A Dal 2019. Toto klání o lístek do Tel Avivu nyní postoupilo do své závěrečné fáze. Čeká nás velké finále s osmi účastníky, za povšimnutí stojí Joci Pápai, který reprezentoval Maďarsko předloni na Eurovizi 2017 v Kyjevě nebo András Kállay-Saunders, reprezentant Maďarska z Kodaně z roku 2014, tentokrát jako člen dua The Middletonz. Ani maďarské národní kolo se neobešlo bez diskvalifikace. Původně oznámený finalista Petruska byl diskvalifikován, protože jeho píseň byla obviněna z plagiátorství a až příliš nápadnou podobností v melodii i dalších prvcích písně s jinou v zahraničí již publikovanou písní. Na jeho místo se tak dostal neúspěšný semifinalista, který získal ve srovnání obou semifinále největší počet bodů od poroty i diváků. Tím byl Gergő Oláh.

Systém hlasování se ve finále A Dal vždy liší od kvalifikačních heatů a následných semifinále. Hlasování proběhne ve dvou kolech. Nejdříve z osmičky finalistů porota vybere TOP 4. Nebudou udělovat každé písni body ihned po odzpívání jako dříve, ale až po skončení posledního vystoupení každý porotce udělí body 4, 6, 8 a 10 své vlastní TOP 4. Z tohoto součtu postoupí čtyři nejlepší do druhého kola, ve kterém už rozhodnou pouze televizní diváci. Minulý rok například skupina AWS málem do TOP 4 v domácím finále neprošla a až poslední porotce dal skupině dostatek bodů, aby se posunuli na čtvrté místo. Divácké hlasování pak těsně vyhráli před favorizovaným duem yesyes. Vidíte tak, že není vše rozhodnuto do poslední chvíle.

Pod odkazy na názvy finálových písní najdete živá videa z kvalifikačních kol.

Fnále A Dal 2019 – sobota 23. února 2019

Maďarské národní kolo A Dal 2019 začíná vždy v 19:30 SEČ a je možné ho sledovat na webu mediaklikk.hunebo v televizi na stanici Duna nebo Duna World.

Závěrem se také podíváme, komu v dnešním maďarském finále fandíte vy. Z došlých hlasů preferujete bývalé eurovizní reprezentanty, podpořili jste tak nejvíce Jociho Pápaie, za kterým následuje The Middletonz s Andrásem nebo třeba Gergő Szekér. Bude zajímavé sledovat, jak moc se vaše názory budou shodovat nebo naopak lišit od těch maďarských. Kompletní výsledky přikládáme níže.

Kdo je vaším favoritem na vítězství A Dal 2019?
  • Joci Pápai - Az én apám 36%, 4 hlasy
    4 hlasy 36%
    4 hlasy - 36% všech hlasů
  • Gergő Szekér - Madár, repülj! 27%, 3 hlasy
    3 hlasy 27%
    3 hlasy - 27% všech hlasů
  • The Middletonz – Roses 27%, 3 hlasy
    3 hlasy 27%
    3 hlasy - 27% všech hlasů
  • Acoustic Planet – Nyári zápor 9%, 1 hlas
    1 hlas 9%
    1 hlas - 9% všech hlasů
  • Bogi Nagy - Holnap 0%, 0 hlasů
    0 hlasů
    0 hlasů - 0% všech hlasů
  • Fatal Error - Kulcs 0%, 0 hlasů
    0 hlasů
    0 hlasů - 0% všech hlasů
  • Gergő Oláh - Hozzád bújnék 0%, 0 hlasů
    0 hlasů
    0 hlasů - 0% všech hlasů
  • Bence Vavra – Szótlanság 0%, 0 hlasů
    0 hlasů
    0 hlasů - 0% všech hlasů
Celkově hlasů: 11
16. 2. 2019 - 23. 2. 2019
Hlasování ukončeno !

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..