Národní kolaNovinky

Dnes: Finále německého Unser Lied für Israel

Po dnešním večeru budeme znát všechny automatické finalisty letošního ročníku!

Unser Lied je již tradičním národním kolem Německa, i když se prakticky každým rokem více či méně mění průběh, pravidla či způsob hlasování. Do letošního finálového výběru NDR zvolila sedm mladých talentů, kteří budou bojovat o reprezentaci Německa v Tel Avivu. Mezi účastníky Unser Lied für Israel najdeme:

  • Aly Ryan – Wear Your Love
  • BB Thomaz – Demons
  • Gregor Hägele – Let Me Go
  • Lilly Among Clouds – Surprise
  • Linus Bruhn – Our City
  • Makeda Purple – The Day I Loved You Most
  • Sisters – Sister

Německé písně si můžete již nyní poslechnout zde.

Ačkoliv jsou všechna jména relativně neznámá, za písněmi stojí přední skladatelé a textaři. Zmínit můžeme například Kelvina Jonese, který (mimo dalších) stojí za písní The Day I Loved You Most, nebo například Tima Schoua, reprezentanta Dánska v Düsseldorfu 2011 jakožto zpěváka skupiny A Friend in London, který prozměnu (opět mimo dalších) stojí za písní DemonsLaurell Barker není v eurovizních kruzích též žádným nováčkem. Minulý rok jsme mohli v národních kolech napříč Evropou slyšet mnoho jejích písní, například včetně švýcarského reprezentačního songu Stones od ZiBBZ. I letos se její jméno objevilo často na soupisce autorů písní z národních kol. Na písni Sister spolupracovala mimo jiné i s Thomasem Stengaardem, který je jedním z autorů vítězné písně Emmelie de Forest Only Teardrops.

I v letošním roce o vítězi rozhodnou tři hlasující fragmenty – hlasování německých diváků, stočlenný eurovizní panel a mezinárodní odborná porota. Zajímává je i soupiska hostů dnešního večera, během něhož vystoupí například vítězka Eurovize 2010 Lena, vítěz loňského německého výběru Michael Schulte nebo Udo Lindenberg.

Německé finále startuje ve 20:15 a živě jej budete moci sledovat na oficiálních stránkách NDR.

4 komentáře: „Dnes: Finále německého Unser Lied für Israel

  • Na prvē počutie asi Surprise, Sestry a Gregor.
    Aly Ryan mi niečím pripomína Maruv, ale tej pieseň sa mi zdá zaujímavejšia. A dúfam, že nepostúpi Makeda, jej pieseň je bezostyšná kópia, len si spomenúť, čo to je, ale určite som to teraz nepočula 1.ý krát.

    Reagovat
  • Všechny jsou dobré, ale nejvíc mě zaujala Aly Ryan – Wear Your Love, to je něco ojedinělého. Sisters jsou hned v závěsu. Tak snad vyberou toho nejlepšího 🙂

    Reagovat
  • Hezký jsou všechny…ale nejvíc mě zaujalo Demons a Sister

    Reagovat
  • Na první poslech všechny něcím zaujaly, uvidíme jak to bude naživo a na další poslechy 😀

    Reagovat

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..