Národní kolaNovinky

Dnes: Spojené království vybere svého zástupce

Národní vysílatel BBC se uchýlil k rozsáhlým reformám národního kola. Zkouší nový koncept, který v Evropě nemá obdoby.

I když je Spojené království v historii Eurovize jednou z nejúspěšnějších zemí, v posledních letech se jeho automatická účast míjí výsledkem. Z loňského roku si pak britská delegace odvezla i nepříjemný zážitek, když přímo v live přenosu na jeviště vnikl útočník a přímo ohrozil zpěvačku SuRie.

Letošní národní výběr se se jmenuje stejně jako v minulých letech Eurovision: You Decide a soutežit v něm budou tři písně, které byly vybrány mezinárodní porotou. Každá z písní bude mít dvě hudební podoby, které zazpívají dva rozdílní interpreti. Veřejnost pak svými hlasy vybere z každého duelu podobu každé písně, která by měla postoupit do tzv. superfinále. Ze tří písní v superfinále pak veřejnost svými hlasy rozhodne o reprezentantce či reprezentantovi do Tel Avivu. Celým večerem nás provede vítěz Eurovize 2015 Måns Zelmerlöw a známá britská moderátorka Mel Giedroyc.

  1. Duel: Michael Rice vs. Holly Tandy – Bigger than Us
  2. Duel: Jordan Clarke vs. MAID – Freaks
  3. Duel: Kerrie-Anne vs. Anisa – Sweet Lies

Kate Phillips, komisařka Zábavní komise v televizi BBC prohlásila, že i když „Opouštíme EU, jsme ale stále odhodláni jednoho dne vyhrát Eurovizi!“.

V uplynulých dvou týdnech zde na webu probíhala anketa, ve které jste mohli zvolit svého vítěze britského národního kola. Hlasujících bylo celkem 53, z nichž nejvíc hlasů získal Michael Rice (18). Následoval Jordan Clarke (13) a Kerrie-Anne (9). Takto se vám podařilo i vybrat rovnou vaše vítěze tří duelů. Na celkové výsledky ankety se můžete podívat zde:

Kdo je Vaším favoritem na vítězství Eurovision: You Decide 2019?
  • Michael Rice - Bigger Than Us 34%, 18 hlasů
    18 hlasů 34%
    18 hlasů - 34% všech hlasů
  • Jordan Clarke - Freaks 25%, 13 hlasů
    13 hlasů 25%
    13 hlasů - 25% všech hlasů
  • Kerrie-Anne - Sweet Lies 17%, 9 hlasů
    9 hlasů 17%
    9 hlasů - 17% všech hlasů
  • Holly Tandy - Bigger Than Us 11%, 6 hlasů
    6 hlasů 11%
    6 hlasů - 11% všech hlasů
  • Anisa - Sweet Lies 8%, 4 hlasy
    4 hlasy 8%
    4 hlasy - 8% všech hlasů
  • MAID - Freaks 6%, 3 hlasy
    3 hlasy 6%
    3 hlasy - 6% všech hlasů
Celkově hlasů: 53
23. 1. 2019 - 8. 2. 2019
Hlasování ukončeno !

Výběr Spojeného království Velké Británie a Severního Irska můžete sledovat na BBC Two dnes ve 20:30 středoevropského času.

8 komentářů: „Dnes: Spojené království vybere svého zástupce

  • Michael Rice = poslední místo ve finále.
    Nic proti tomu nemám, ale není to ničím zajímavé, je to zapomenutelné a když to bude bojovat za UK o to méně lidí tomu pošle hlas, nebudeme si nic nalhávat, lidi také posílají podle toho jaká je to země a navíc UK s tímto typem skladeb v poslední době neuspěla

    Reagovat
  • Jordan spieva echtovnü britskú popku (Freaks, refrén mi je v jeho podaní povedomý), tá by sa dobre uživila pred pár desaťročiami, je v tom aspoň závan nostalgie a príjemné sa to počúva. Najlepšia je asi Karie-Ann, tak by som rozhodovala medzi nimi dvoma, kto lepšie vyznie na pódiu. No, ale srdce mi to netrhá, viac-menej je mi jedno, kto to z tohto výberu vyhrá.

    Reagovat
  • Já mám rád Michaela nebo Jordana, případně Anisu. Uvidíme, jak to bude znít naživo… I Britové nás umí překvapit, uvidíme, co si vyberou. Chápu ale, že s Kerrie-Anne by se jim možná dařilo dobře.

    Reagovat
  • Za mě nakonec takto:
    1. Kerrie-Anne
    2. Jordan Clarke
    3. Michael Rice

    Myslím si, že UK k lepšímu umístění nesmí zvolit baladu, ale spíše nářez v podobě Kerrie. 😊

    Reagovat
  • BBC potrebuje zmeniť celý tým okolo ESC inak sa len veľmi ťažko dostanú cez 15. miesto vo finále. Hudobná veľmoc posiela songy za ktoré by sa hanbilo aj chudobné Moldavsko. A nejde len o to že chcú posielať mladé a nové tváre, to kľudne môžu ale nie songy ktoré sa neuchytia ani v lokálnom rádiu.

    Reagovat
  • 1.) Kerrie-Anne – Sweet Lies
    2.) Michael Rice – Bigger Than Us

    Reagovat

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..