NovinkyReprezentanti

Malta vybrala Michelu Pace jako svoji reprezentantku na Eurovizi 2019

Historicky první vítězka soutěže X Faktor MaltaMichela Pace – pojede do Tel Avivu.

Již na podzim 2018 začala na Maltě show X Faktor, první ročník, který se na tomto ostrově konal. A maltský vysílatel – televize TVM již předem avizovala, že vítěz této soutěže pojede reprezentovat Maltu na Eurovizi 2019 do Tel Avivu.

Celý proces došel od konkurzů přes další fáze – tzv. Bootcamp, Six-chair-challenge (výzva šesti židlí) a domy porotců až do živých přenosů. Ačkoliv jsme na začátku viděli mnoho „starých známých“ bývalých účastníků maltského národního kola na Eurovizi z minulých let, do živých přenosů se dostala pouze Petra a Franklin Calleja. Franklin byl později v live shows vyřazen a ve finálové čtyřce z těchto známých jmen zůstala pouze Petra. Celkovou vítězkou se však nakonec stala mladá Michela Pace. Podívejte se na její závěrečný duet z finálového kola. S operním pěvcem Josephem Callejou zazpívala známou skladbu Perfect Symphony od Eda Sheerana a Andrea Boccelliho.

Maltská televize již dříve otevřela přihlášování potenciálních eurovizních písní, ale žádné detaily ohledně výběru písně pro Michelu Pace zatím nejsou známy. Je pravděpodobné, že celý proces proběhne interně, ale možná se dočkáme překvapení v podobě otevřeného výběru písně. Co ale víme jistě, je to, že Michelu Pace uvidíme v druhé polovině druhého semifinále ve čtvrtek 16. května 2019.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..