Národní kolaNovinky

ESCZ 2019: Výsledky anket

Po tři týdny jste mohli hlasovat a hodnotit písně našeho národního kola. Jaké jsou výsledky?

Po zveřejnění našich osmi finalistů národního kola Eurovision Song CZ 2019 jsme zahájili celkovou anketu, kde jste vybírali vašeho favorita z celé osmičky. V této anketě s přehledem vyhrála Barbora Mochowa. Ze 409 hlasujících získala Bára přes 40 % hlasů, tj. 168. Za ní se na druhém místě umístila skupina Lake Malawi se 108 hlasy, což činí přibližně 26 %. První trojici pak uzavírá Pam Rabbit s 54 hlasy (asi 13 %). Zbylé hlasy si mezi sebe rozdělili ostatní finalisté.

Pokud se podíváme na individuální ankety u každé soutěžní písně, které jste mohli ohodnotit na škále 0 – 10 bodů, přičemž 0 bylo nejméně a 10 nejvíce, můžeme si udělat pro každou píseň průměrné hodnocení v procentech. Nejlépe byla ohodnocena píseň True Colors Barbory Mochowe, která v průměru získala necelých 79 %. Nejčastěji získala 10 bodů, které tvořily téměř 42 % ze všech hlasů. Podobně na tom byl song Friend of a Friend skupiny Lake Malawi, který získal v průměru hodnocení 73 %. Také v tomto případě se nejčastěji rozdávalo 10 bodů, ale tentorkrát to bylo jen asi v pětině případů, oproti Báře totiž u Lake Malawi byly ve větší míře zastoupeny body od 5 do 9. Pomyslnou třetí příčku individuálních hodnocení obsadila opět píseň Easy to Believe Pam Rabbit s přibližně 70 %. Ta nejčastěji získala 8 bodů. U dalších míst už jen souhnně – čtvrtá Andrea Holá s 56 %, pátý Tomáš Boček s 53 %, šestý Jakub Ondra se 43 %, sedmý Jara Vymer s 38 % a poslední příčku v tomto srovnání obsadila Hana Barbara s 30 %.

Když se podíváme na videa na YouTube, kde fanoušci (převážně zahraniční) vytváří své TOP 8 našeho národního kola, i tam vede Barbora Mochowa. Z asi 20 takovýchto videí jsme vytvořili žebříček. Každý získal body dle umístění v TOP 8 stejně, jako tomu je například u mezinárodních porotců v našem kole. Za Barborou se na druhém místě drží Lake Malawi a třetí příčku tentokrát obsadila Andrea Holá. Čtvrtá byla Pam Rabbit, pátý Tomáš Boček, šestá Hana Barbara, sedmý Jara Vymer a poslední tentokrát Jakub Ondra. Kompletní pořadí i s celkovými obdrženými body můžete vidět ve videu níže.

Pokud se podíváme na tyto tři různé zdroje hodnocení, tak celkové výsledky kopírují výsledky i pořadí v individuálních anketách. Pokud by vás zajímaly celkové výsledky velké ankety i těch individuálních, najdete je v našem minulém anketovém článku. Myslíte si, že stejně jako tyto ankety dopadnou i celkové výsledky našeho národního kola?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..