Národní kolaNovinky

Známe podrobnosti a některé účastníky australského národního kola

Sedm účastníků Eurovision Australia Decides Gold Coast, pomocí kterého letos Austrálie vybere svého zástupce, bylo již odhaleno.

Poté co australská televize SBS v říjnu oznámila, že svého reprezentanta vybere pomocí národního kola, se začaly postupně objevovat i jména umělců, kteří dostanou příležitost zastupovat svoji zemi letos v květnu v Izraeli. Eurovision Australia Decides se uskuteční ve městě Gold Coast v místním Convention and Exhibition Centre s kapacitou až 6 000 diváků a to ve dvou show ve dnech 8. a 9. února. První večer tzv. Jury Preview Show bude určena zejména porotcům, kteří se budou na rozhodnutí o reprezentantovi podílet z padesáti procent. O druhé polovině hlasů rozhodnou diváci a to během druhého večera v Live TV Final.

SBS už od 14. října vyzvala skladatele a hudebníky všech věkových kategorií s různými zkušenostmi napříč celou Austrálií, aby zaslali své skladby k posouzení prostřednictvím speciálního portálu, který byl otevřen až do neděle 4. listopadu 2018. V současné době již známe 7 z 10 potvrzených soutěžících pro Eurovision Australia Decides:

  • Courtney Act – Fight for Love
  • Electric Fields – 2000 and Whatever
  • Aydan Calafiore
  • Kate Miller-Heidke
  • Leea Nanos
  • Mark Vincent
  • Sheppard

Australský vysílatel slibuje různorodý mix vysoce kvalitních umělců z velmi širokého hudebního spektra. Jednou z největších australských nadějí pro Eurovision Song Contest 2019 má být drag queen Courtney Act s písní Fight for Love, kterou je možné si poslechnout už teď. Je to legenda a hvězda televizní show Australian Idol, Big Brother a The Bi Life, která chce celé Austrálii ukázat, jak moc za posledních 16 led od doby soutěžení vyrostla nejen jako umělec, ale i jako osobnost taková.

Dalším potvrzeným účastníkem je osmnáctiletý popový zpěvák Aydan Calafiore, který se zúčastnil soutěže The Voice Australia 2018. Dále například velmi oceňovaná zpěvačka a skladatelka Kate Miller-Heidke, popová skupina Sheppard, pop-operní star Mark Vincent a moderní electric-soul duo Electric Fields jejichž skladba ponese název 2000 and Whatever. Na základě divoké karty byla vybrána teprve šestnáctiletá zpěvačka a skladatelka Leea Nanos, která je považována za nový objev australské hudební scény.

Podívejte se na upoutávku k pořadu Eurovison Australia Decides a těšte se na odhalení posledních tří soutěžících!

http://https://www.youtube.com/watch?v=xAe0sJS_Ed8

6 komentářů: „Známe podrobnosti a některé účastníky australského národního kola

  • PROČ MÁ AUSTRÁLIE NÁRODNÍ KOLO NA TEJHLE ÚROVNI A MY TADY TRČÍME S NAPODOBENINOU LADY DEL REY JAKO NEJLEPŠÍ VARIANTOU CO POSLAT

    Reagovat
    • Třeba protože je Austrálie nesrovnatelně větší, bohatší a (bohužel) tam má Eurovize mnohem větší oblibu než u nás?

      Reagovat
    • Zatím jsme snad slyšely jen jednu písničku, ne? A ta mi taky nepřijde zas tak úžasná.
      A souhlasím s tím, že s Austrálií se prostě nemůžeme srovnávat. Když už budeme chtít pořád dokola nadávat na naše národní kolo, tak ho aspoň musíme porovnávat se zemí, se kterou se srovnávat můžeme.

      Reagovat
    • Já bych teda k tomuhle, for the record, chtěla dodat, že i když mám k národnímu kolu nějaký výhrady*, tak je vidět, že se celý tým ČT posouvá, že se letos fakt snaží udělat hodně doprovodného a propagačního programu pro fanoušku, zprostředkovat živá vystoupení, livestreamy, busking,… Já to fakt oceňuju a doufám, že si to tu třeba pan Bors přečte :-)).

      * Jo, měli podle mě vybrat New Me, naopak Hanu Barbaru nechápu, kvalita letošních klipů je podle mě diskutabilní, atd.

      Reagovat
      • Souhlasím, taky si myslím, že bez ohledu na osobní sympatie, antipatie nebo vkus bychom měli být rádi, že národní kolo máme a že se nám dostává i doprovodný program, který jsi zmiňovala. A podle toho co víme, tak to tu pánové Bors se Šámalem sledují, takže to určitě není plácání do vzduchu. 🙂

        Reagovat
    • Zatím přece vůbec nevíme, o jaké úrovni zde mluvíme. Osobně mi tato písnička připadá naprosto průměrná a absolutně nezajímavá, takže… :/ :/

      Reagovat

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..