Novinky

Představení moderátorů JESC 2018 a online hlasování

Představme si trojci moderátorů letošního ročníku dětské Eurovize a také způsob, jak můžete i vy hlasovat.

I v minulosti jsme viděli, že byla Eurovize moderována třemi osobami. Toho můžeme být svědky i při Junior Eurovision 2018 v Minsku. Třemi moderátory letošního ročníku jsou Eugene Perlin, Zena a Helena Meraai.

Moderátoři

Jediný muž mezi trojicí moderátorů je Eurgene Perlin. Ten v běloruské televizi moderuje některé sobotní večerní pořady, televizní zprávy či ranní show. Běloruským fanouškům Eurovize je však znám jako hlas, který každý rok v květnu slýchají po tři večery. Eugene je totiž komentátorem eurovizních přenosů pro běloruskou televizi BTRC.

Zena je mladá a úspěšná běloruská zpěvačka. Narodila se v roce 2002 a na Instagramu již má přes 100 000 sledujících, což není na Bělorusko vůbec špatný výsledek. S dětskou Eurovizí je spojena svou účastí v běloruském národním kole z let 2015 a 2016.

Nejpovědomější z moderátorské trojice vám tak může být Helena Meraai, která reprezentovala Bělorusko loni na JESC 2017 v gruzijském hlavním městě Tbilisi. S písní I Am the One skončila na krásném pátém místě.

Online hlasování

Až do loňského roku se výsledky skládaly z hlasů dospělých a dětských porot v poměru 50:50. V Tbilisi jsme ale mohli být svědky novinky v tomto systému. Nově se výsledky skládají z 50 % z hlasů porot a z 50 % z online hlasování, do kterého se může zapojit kdokoliv. První hlasování se otevírá dnes ve 20:00 a potrvá až do neděle do 15:59. V 16:00 totiž začne přímý přenos z Minsku. Během něj hlasování možné nebude. Abyste mohli hlasovat v prvním hlasovacím okně, je nutné zhlédnout rekapitulaci skladající se ze záběrů ze zkoušek. V případě zájmu můžete posléze vidět i delší minutové klipy z každého vystoupení. Po zhlédnutí videa můžete odeslat vaše hlasy. Podmínkou je vybrat alespoň tři soutěžící a ne více než pět. Stejné podmínky počtu odeslaných hlasů platí i při druhém hlasování, které proběhne v přibližně 15minutovém okně po vystoupení všech 20 soutěžících. Hlasy z obou těchto hlasovacích bloků se sečtou a budou přepočteny procentuelně podle počtu účastnicích se států. Letos se účastní 20 států, každá odborná porota udělí body v eurovizním stylu (1 – 8, 10 a 12) – to dělá v součtu 1 160 bodů. A stejný počet bude také rozdělen přepočtením hlasů od diváků z online hlasování. Celý proces je popsaný na videu:

HLASUJTE ZDE: https://vote.junioreurovision.tv/

I vy tak budete mít možnost ovlivnit výsledky letošní dětské Eurovize. Vybírejte pečlivě, protože můžete vybrat pouze pět soutěžících!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..