Hudební novinkyNovinky

Hudební novinky (5.)

V pátém díle Hudebních novinek nás letní singly zavedou z bývalé Jugoslávie přes Maďarsko a Bulharsko až do Ruska!

Po krátké pauze se vracíme s pokračováním seriálu s novými singly eurovizních interpretů. Vraťme se tedy opět k některým letním hitům, které uplynulé měsíce přinesly.

Hurricane (Černá Hora 2015, Srbsko 2016) – Personal

Že z Eurovize žádnou skupinu Hurricane neznáte? To sice ne, ale minimálně Sanju Vučić ZAA jakožto srbskou reprezentantku ze Stockholmu už určitě ano. A jedna z dalších členek této nové skupiny, Ksenia Knežević, sice nemusí znít povědomě, ale přijmení vám napoví. Je to dcera černohorského zpěváka Kneze, který reprezentoval svou zemi v roce 2015 ve Vídni a právě Ksenija mu dělala vokalistku. Sanja a Ksenija se spojily ještě s Ivanou Nikolić a dohromady vystupují jako skupina Hurricane. Na svém kontě už mají několik skladeb, ta červencová nese název Personal.

 

Jelena Tomašević (Srbsko 2008) – Dobro jutro ljubavi

V Srbsku ještě chvíli zůstaneme. Jelena Tomašević s písní Oro v roce 2008 reprezentovala pořádající Srbsko a zařadila se mezi fanouškovsky oblíbené interpretky, stejně jako i její soutěžní píseň dodnes patří mezi nejlepší eurovizní počiny Srbska. Dobro jutro ljubavi (Dobré ráno, lásko) je Jelenin nový singl, jehož videoklip představila právě v červenci. I atmosféra videoklipu je bezesporu letní. Zažijte tak s Jelenou letní příběh plný lásky.

 

Boggie (Maďarsko 2015) – Kacaj

Ne vždy si pro nás eurovizní interpreti připraví jen videoklipy. Často se tak stává, že některé skladby si musíme užít pouze v audio podobě a na video se buď čeká déle nebo se ho vůbec nedočkáme. To je i příklad následující trojice. První z nich je maďarská Boggie, která v roce 2015 zaujala svou písní Wars for Nothing. Kacaj je ale písnička mnohem pozitvnější a veselejší. Líbí se vám více než její eurovizní počin?

 

Kristian Kostov (Bulharsko 2017) – Get It

Kristian Kostov z Bulharska patří mezi domácí eurovizní šampiony. Jeho druhé místo z Kyjeva je totiž bulharské nejlepší umístění. I proto bylo pro všechny velké překvapení, když se Bulharsko z nadcházející Eurovize v Tel Avivu odhlásilo (psali jsme ZDE). Co dalšího si Kristian připravil po skončení své mise na Eurovizi? Třeba skladbu Get it z jeho alba Shower Thoughts.

 

Lena Katina (Rusko 2003) – Косы / Kosy

Dnešní pětici zakončuje Lena Katina z Ruska. Lena je jednou polovinou dua t.A.T.u, které se i bez Eurovize velmi proslavilo i v České republice mnoha svými hity. Po rozpadu dua se každá zpěvačka vydala na svou sólovou dráhu a Kosy je aktuální novinka „té dlouhovlasé zrzavé“, jak bývala Lena Katina často nazývána. Myslíte si, že je její sólová tvorba lepší, než ta celosvětově známého dua?

 

Koho dalšího byste rádi viděli v našich Hudebních novinkách? Seznam se nám zanedlouho vyčerpá, ale vy nám můžete své tipy zasílat na mail info@escarena.cz a možná se některý z vašich návrhů objeví mezi příštím výběrem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..