Uncategorized

Austrálie definitivně potvrdila účast na Eurovizi 2019

V pořadí již pátou účast na soutěži Eurovision Song Contest potvrdila australská televize SBS. A chystá zásadní změny ve výběru reprezentanta.

Austrálie se poprvé zúčastnila soutěže v roce 2015, od té doby se účastnila každoročně a stala se jednou z nejúspěšnějších zemí Eurovize. Nyní definitivně oznámila již pátou účast na Eurovizi 2019 v Tel Avivu. Stalo se tak poté, co Evropská vysílací unie (EBU) oceánskou zemi opět přizvala k účasti. Přestože letos Austrálie zaznamenala zatím nejhorší výsledek (20. místo ve finále) a mnozí požadovali bojkot izraelské Eurovize, televize SBS nabídku přijala.

Účast byla oficiálně oznámena výkonným ředitelem televize SBS Michaelem Ebeidem v rozhovoru pro TV Tonight. Mimo jiné zmínil také plánované změny v procesu výběru reprezentanta a soutěžní písně. Doposud totiž televize zpěváky a zpěvačky vybírala interně, nyní zvažuje větší zapojení fanoušků. „Tímto způsobem jsme reprezentanty vybírali již 5 let a nyní přemýšlíme, jak tento proces oživit a trochu zpestřit. Momentálně dotahujeme poslední detaily na nových plánech,“ řekl Ebeid v interview.

„Rádi bychom Australany více zapojili do samotného výběru našeho reprezentanta. Peníze produkovat soutěže jako The Voice nebo Australia’s Got Talent nemáme, práce s teprve se formujícím interpretem by stejně dobře nefungovala. Plánujeme ale udělat něco trošku jiného se zkušenými hudebníky,“ uvedl. „Je to pořádný stres, už jsme viděli řadu lidí, kteří na pódiu doslova zamrzli. V sále je 14 000 lidí, doma u obrazovek pak 200 milionů. Potřebujeme tak někoho se zkušenostmi, kdo vystoupí na stage a ovládne ji. Samozřejmě za pomoci mnoha choreografů, designerů, kostýmů a nahrávacího studia v pozadí,“ dodal.

Všichni čtyři australští zástupci odjeli na Eurovizi za spolupráce se společností Sony. Podle Ebeida se již ale schylovalo k součinnosti s nahrávací společností Universal. „Každý rok opravdu důkladně prozkoumáváme všechna hudební vydavatelství. Minulý rok jsme byli velmi blízko spolupráci s Universal. Ve skutečnosti tu jde hlavně o toho nejlepšího umělce, a ne o vydavatelství. Sony zkrátka každý rok navrhla tu nejlepší možnou volbu.“

Jak jsme již zmínili, Austrálie se Eurovize zúčastní popáté. Zatím pokaždé postoupila do finále, v roce 2016 se v něm dokonce reprezentantka Dami Im s písní „Sound of Silence“ umístila na 2. místě. Účast na příští Eurovizi prozatím potvrdilo 38 zemí.

 

Oficiální klip k písni „We Got Love“ letošní reprezentantky Jessicy Mauboy

Zdroj: themusic.com.au

Jeden myslel na “Austrálie definitivně potvrdila účast na Eurovizi 2019

  • Super zpráva, Austrálie vždycky poslala kvalitní songy. A i když letos byla až dvacátá, mně se vystoupení Jessicy moc líbilo 😉

    Reagovat

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..