Novinky

Takto vypadá stage pro letošní dětskou Eurovizi!

Jakými barvami a tvary bude hýřit pódium letošní dětské Eurovize? Pojďme to zjistit!

Světla, vločky všech barev a dvě kulatá pódia, to vše použila Galina Gomonova, designerka stage letošní soutěže Junior Eurovision Song Contest 2018. Soutěž se koná v Běloruském Minsku, a to konkrétně 25. listopadu. Soutěže se zúčastní 20 zemí včetně hostícího Běloruska, což je nejvyšší počet účastnících se států v historii dětské Eurovize. Slogan letošního ročníku #LightUp zcela vystihuje navrženou stage.

Logo letošní dětské Eurovize
Zdroj: eurovisionworld.com

Stage letošní dětské Eurovize se skládá ze dvou kulatých pódií, z nichž to větší má průměr 14 metrů a menší průměr 7 metrů. Obě pódia spojuje 7 metrů dlouhý most. Stage v pozadí doplňují LED obrazovky, které se dle vizualizace vyjímají i nad větším z dvou kulatých pódií. Od téhož pódia se linou světelné pruhy směrem do hlediště mezi diváky. Galina Gomonova se nechala inspirovat již minulými běloruskými národními koly Junior Eurovision Song Contest i Eurovision Song Contest. I pódia těchto událostí navrhla ona sama a rozhodla se ve své vizi pokračovat.

Stage letošní dětské Eurovize
Zdroj: junioreurovision.tv

V rámci pořadu, který vysílala běloruská televize BTRC a během kterého prezentovala podobu letošní stage, byla představena i vizualizace tzv. greenroomu. Ten, jak je známo, slouží jako útočiště pro interprety a jejich delegace v průběhu přímého přenosu soutěže. Oproti velkým Eurovizím, na kterých se greenroom nachází většinou přímo naproti stagi, budou delegace států letošní dětskou Eurovizi sledovat z boku.

Greenroom letošní dětské Eurovize
Zdroj: escxtra.com

Z delegací, které se soutěže účastní každý rok a letos tomu není jinak, můžeme zmínit například Itálii, Maltu nebo Rusko, které vyhrály v minulých letech. Ázerbájdžán, Francie a Izrael se letos po přestávce vracejí. Na druhé straně Kazachstán a Wales se letos zúčastní soutěže Junior Eurovision Song Contest úplně poprvé.

 

Kdo se stane vítězem a naváže tak na loňskou vítězku Polinu Boguševič? Svěřte nám své názory a postřehy v komentářích a nezapoměňte v listopadu dětskou Eurovizi sledovat!

Zdroj: junioreurovision.tv, eurovoix.com, escxtra.com

Jeden myslel na “Takto vypadá stage pro letošní dětskou Eurovizi!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..